Wow! Et (”magnitude and sharp”) jordskjelv på 4,0!

Det å skulle starte opp et helt arbeidsår som PhD-stipendiat og gjesteforsker i utlandet fører med seg mange tanker og forventninger. Jeg har vært klar over at Berkeley (the Bay Area) ligger nær San Francisco, som i sin tur ligger svært nær – for ikke å si oppå – sentrale ”underjordiske og episentriske” områder for jordskjelv. Likevel har ikke dette opptatt meg et øyeblikk. Tankene mine har tvert imot kretset omkring spørsmål om mobilabonnement, treningsmuligheter, ny kontorplass og ikke minst klimaet. Vil det bli kaldere her enn i for eksempel Spania om vinteren? Er det mye slanger i skogen? Er de giftige? Skal jeg tørre å løpe orientering, tru? Hvor kan man bade og sole seg? Hvor dyrt er et amerikansk mobilabonnement? Trenger jeg å kjøpe bil, eller holder det med å leie en gang i mellom? Hvor dyr er maten her? Trenger jeg amerikansk personnummer?

Disse trivielle tankene hadde jeg nær klart å undertrykke da søvnen endelig fikk fotfeste midt i jetlag-prosessen ett døgn etter ankomst Berkeley. Og da: nøyaktig kl. 06.49 våknet vi av at hele huset ristet og lampa på nattbordet flyttet lett på seg. Det varte ikke lenge. Kanskje tre eller fire sekunder. Men jeg var ikke i tvil: Dette var sikkert et av de mange små jordskjelvene vi hadde blitt fortalt om. Det jeg reagerte mest på var lyden. Det var en rumlende, bråkete lyd, som faktisk var bittelittegrann skremmende. Da vi etter en halv times tid gikk ut for å kjøpe frokostkaffe, var livet helt som normalt. Ingen katastrofefølelse å spore hos ”folk flest” – overhodet.

Skjermbilde 2015-08-18 11.05.56

På Fox News har det riktig nok blitt snakket mye om dette ”skarpe og raske skjelvet” i løpet av dagen. Fox News har snakket mer om det ”lille” skjelvet, enn om syriske flyktninger til Europa og terrorbombene i Bankok. Så jordskjelvet var nok litt større en lite.

…For øvrig ser den snart fire år lange tørken i California ut til å få sitt opphør med et forventet regnvær i oktober (!). De i dag 17 pågående skogbrannene kan snart bli slukket, og røyktåka over Bay Area vil kunne lette. Så oppsummert: – det ”lille” jordskjelvet er vår første, minnerike opplevelse på turen, i tillegg til det faktum at vi i dag har vi skaffet oss amerikansk mobilabonnement og ordnet med amerikansk bankkonto! Gitarer og forsterker til poden er i hus. Så jordskjelv eller ei – Berkeley: We are ready! J

Fox News August 17, 2015:
The U.S. Geological Survey said the 4.0 magnitude quake struck Monday morning and was centered just north of Piedmont, near Berkeley. It was felt in downtown San Francisco, along the Peninsula and in the East Bay. The quake struck on the Hayward Fault at a depth of about 3.4 miles, according to the USGS.

http://www.foxnews.com/us/2015/08/17/earthquake-jolts-san-francisco-bay-area/

The shallow quake at 6:49 a.m. was a sharp jolt, followed by a couple of gentle rolls. It was not immediately known if the quake caused damage.Bay Area Rapid Transit is holding trains to check the tracks on the public transit system. Commuters should expect delays.

Om aegunnulfsen

I am a PhD-candidate, researching the field of school leadership in the perspective of the micro-politics of the school.
Dette innlegget ble publisert i læring, Skoleledelse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s