Hei, skoleleder!

Tenk litt på dette:

Går du på jobb med et smil om munnen? Beholder du smilet gjennom hele dagen? Smiler du når du kommer hjem? Og sovner du raskt inn når du legger deg om kvelden –  med et smil om munnen?

Spørsmålet er inspirert fra et rektorutsagn i en engelsk studie om skoleledere fra 1976, der en rektor svarte at «det å beholde smilet» var det viktigste for ham/henne i ledergjerningen. (Hentet fra en presentasjon av Helen Gunter på BELMAS-konferansen i 2012) https://www.youtube.com/watch?v=_GufhDEeN_w

Hva ville du svart?

Tror du det var lettere å smile i jobben som skoleleder i 1976 enn i dag?

Hvordan kan rektorutdanningen eller en master i utdanningsledelse hjelpe deg til å bli en bedre leder i skolen (og/eller barnehagen) og til å trives med jobben?

Fra forskning vet vi at ledelse kjennetegnes ved kollektiv praksis. Ledelse handler om verdier, tillit, mål, visjoner og forhandlinger om mening. Kjernen i det å lede læring for barn og unge ligger i arbeidet for kvalitet, innhold, prosess og resultat. Kjernen er smarbeid. Kanskje ligger også kjernen i å samarbeide med et smil?

Når du studerer ledelse ved rektorutdanningen (eller masterprogrammet for Utdanningsledelse) på UiO blir du involvert i et fagmiljø med noen av de fremste forskerne på feltet. Du får mulighet til å utvikle din kompetanse for å forstå, analysere og lede skolen og barnehagen i dag og for fremtiden. Opplæringen knyttes tett mot din praksis ved at du planlegger og gjennomfører et utviklingsarbeid som fungerer som en «rød tråd» gjennom studieløpet.

Informasjon om rektorutdanning ved UiO her 

Velkommen som søker innen 1. mars!

informasjon om masterprogrammet i Utdanningsledelse finner du her!

Velkommen som søker innen 15.oktober!

 

 

 

 

Om aegunnulfsen

I am a PhD-candidate, researching the field of school leadership in the perspective of the micro-politics of the school.
Dette innlegget ble publisert i Master i utdanningsledelse, rektorutdanning, Skoleledelse, læring, undervisning. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s